Scootertheorie bij Rijschool Yellow

Je kan natuurlijk geen scooter rijden als je de verkeersregels niet kent. Daarom dien je in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat voor je praktijkexamen voor het scooterrijbewijs mag doen.

Wanneer begin je met de theorie?

Om scooterrijlessen te mogen volgen is het vanuit de verzekering verplicht gesteld dat je minimaal 16 jaar oud bent en al in het bezit bent van een theoriecertificaat bromfiets. Maar geen nood! We bieden een pakket aan waarmee je al in 1 dag je theorie kan halen.

Het theorie-examen wordt afgenomen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). In het theorie-examen krijg je vragen over verkeersregels & verkeersinzicht. Je beantwoordt de vragen op een computer. Direct na het slagen ontvang je een uitslagformulier. De uitslag heeft een geldigheidsduur van 18 maanden.

Goed om te weten!

Het theorie-examen voor de bromfiets bestaat uit 50 vragen en 2 testvragen, hiervan moet je 44 of meer vragen goed beantwoorden.

Meer over het theorie-examen

Welke cursusmogelijkheden zijn er?

Je kunt de theorie-opleiding op verschillende manieren doorlopen. We zetten hieronder de mogelijkheden voor je op een rij:

Individuele theorielessen

Heb je veel moeite met de theorie leren? Dan kun je via Rijschool Yellow ook individuele theoriebegeleiding krijgen. Neem voor meer info over individuele theorielessen contact met ons op.

Neem contact met ons op

Online cursus

Een volledig online systeem helpt je via internet de theorie eigen te maken. Deze wordt behandeld via een digitaal theorieboek en vervolgens getoetst per onderwerp. Daarnaast heb je toegang tot vele proefexamens, trainingsfilms en gevaarherkenningstraining.

Bestellen

Digitale theoriecursus

Met deze theoriecursus wordt je beter voorbereid op het theorie-examen en het toepassen van de theorie in praktijksituaties. Hierdoor heb je zowel bij je theorie-examen als je praktijkexamen een grotere kans van slagen.

Wij zorgen ervoor dat je maximaal 2 dagen na deze cursus gelijk op theorie-examen kan bij het CBR. Op deze manier heb je alle stof nog vers in je geheugen zitten en heb je tijd gehad om dit nog eens goed te bestuderen.

Aanmelden

Tips voor het halen van je theorie-examen

Het landelijk slagingspercentage voor het theorie-examen is erg laag. Hoe zorg je er dan voor dat jij wel de eerste keer slaagt?
Hieronder volgen enkele tips, die je kans van slagen enorm vergroten:

Neem voldoende tijd om van je fouten te leren

Neem na een oefenexamen altijd de tijd om het onderdeel dat je fout had beantwoord goed door te nemen.

Gebruik nieuwe leermiddelen

Verkeerstheorie is continu onderhevig aan wetswijzigingen en veranderingen.

Zorg dat je voldoende oefent

Het is een goede manier om actief met de leerstof bezig te zijn en je niveau te bepalen.

Volg onze theoriecursus

Een goede docent kan de aandachtspunten benoemen en je helpen met leren.

Kunnen we je helpen? 💬