Haal jij je scooterrijbewijs ook in 1 dag?

Op deze website vind je alle informatie over het rijles aanbod van Rijschool Yellow. Goede keuze om bij Rijschool Yellow te komen.

Inschrijven voor scooter opleiding
Fase 1

De theorie halen

Je moet een theoriecertificaat bezitten voordat je mag beginnen met praktijklessen scooter.

Fase 2

De praktijk

De praktijklessen beginnen met een kennismaking van het voertuig. Een gediplomeerd instructeur leert je basishandelingen van het rijden. Daarna ga je gezamenlijk de openbare weg op. Je rijdt alleen op de scooter en de instructeur volgt op een eigen voertuig. Na afloop van de lessen vindt het praktijkexamen plaats.

Scooter rijbewijs halen

Bij Rijschool Yellow ben je verzekerd van een goede opleiding. Als grootste scooter rijschool van deze regio hebben we al veel kandidaten aan het rijbewijs geholpen.

Om alle facetten van het rijden op een scooter of bromfiets onder de knie te krijgen, biedt Rijschool Yellow drie verschillende opleidingstrajecten aan om het bromfietsrijbewijs te behalen. Als je een rijbewijs voor de categorie A of B hebt, dan heb je automatisch ook het bromfiets / scooterrijbewijs. Je hoeft dan niet op examen.

 

Scooter, bromfiets, snorfiets, hoe zit dat?

Onder de rijbewijscategorie bromfiets vallen de voertuigen: bromfiets, snorfiets, scooter, brommobiel, quad en trike. Een examen voor de bromfiets, snorfiets en scooter leg je af op een bromfiets. Je kunt niet op een snorfiets het praktijkexamen afleggen. Nadat je bent geslaagd mag je met het bromfietsrijbewijs óók snorfiets of brommobiel rijden. Daarnaast is er een apart examen voor de brommobiel. Na slagen voor het brommobielexamen mag je alleen in een brommobiel rijden.

 

Dagopleiding scooter rijbewijs

Je kunt met de praktijkopleiding scooterrijden beginnen zodra je geslaagd bent voor het theorie examen bromfiets. Je bent bij Rijschool Yellow aan het juiste adres voor een goede, snelle en voordelige opleiding voor het bromfietsrijbewijs! Een goede rijopleiding voor de bromfiets is de basis voor een veilige toekomst op de weg.

Bij de dagopleiding volg je de scooter rijlessen op dezelfde dag als het praktijkexamen. De dag begint met de kennismaking van het voertuig. Een gediplomeerd instructeur leert je basishandelingen van het rijden. Daarna ga je gezamenlijk de openbare weg op. Je rijdt alleen op de scooter en de instructeur volgt op een eigen voertuig. Na afloop van de rijlessen vindt het praktijkexamen plaats. Hiervoor ga je samen met de instructeur naar het CBR. Tijdens het examen zal een examinator jou beoordelen op je vaardigheden en verkeersinzicht.

Rayno en Nigel uit Dongen
Rayno en Nigel uit Dongen
Ik vond het een hele leuke en vriendeli...
Rayno en Nigel uit Dongen
Bekijk alle beoordelingen
 • Vrijblijvend proberen
 • Goede prijs
 • Direct starten
 • Ruime ervaring
 • Flexibel
 • Betrokken
DIRECT INSCHRIJVEN

Meest gekozen pakket!  Prijs: € 461,-

Lespakket Rijschool Yellow aanrader

Bromfiets compleet

Dagcursus praktijk bromfiets € 344,-
 • 7 Praktijklessen
 • Praktijkexamen
 • inclusief helmmuts
 • in bezit van theoriecertificaat
Bromfiets theoriecursus  € 132,-
 • Theorie dagopleding (klassikaal)
 • CBR theorie-examen.

Prijs: € 461,-

Meest gekozen pakket!

Direct inschrijven

Lespakket Rijschool Yellow

Dagcursus praktijk bromfiets

 • 7 Praktijklessen
 • Praktijkexamen
 • Inclusief helmmuts
 • in bezit van geldig theoriecertificaat

Prijs: € 344,-

Deze wil ik!

Lespakket Rijschool Yellow Plus

Bromfiets Privé-opleiding

 • Verkorte individuele opleiding
 • 4 Praktijklessen
 • Praktijkexamen
 • inclusief helmmuts
 • In bezit van geldig theoriecertificaat

Prijs: € 379,-

Direct inschrijven

Lespakket Rijschool Yellow Plus

Bromfiets theoriecursus

Theorie in 1 dag!

 • Theorie "Dagopleiding" (klassikaal)
 • CBR theorie-examen.

prijs: € 132,-

Direct inschrijven

Alle prijzen op een rij

Wat klanten zeggen

Op dit moment hebben wij ruim 567 beoordelingen van onze klanten. Wij zijn zeer trots op deze cijfers en dragen grote zorg aan een succesvolle en prettige klantervaring.

Hieronder vind je de 50 meest recente beoordelingen.

Bekijk alle beoordelingen op klantenvertellen.nl.

Schrijf zelf een beoordeling

Rijschool Yellow
8,6
8,7
Service
9
Deskundigheid
8,2
Prijs/kwaliteit
567 beoordelingen

Direct beginnen

Liever gisteren dan volgende maand? Wij weten dat je het liefst meteen wilt rijden. Bij ons ben je gegarandeerd van een vlotte start, want we werken niet met wachtrijen. Je kan waarschijnlijk deze week al starten als je dat wilt.

Flexibel

Door de flexibele instelling van het bedrijf kunnen we maatwerk en persoonlijke begeleiding bieden. We zijn gespecialiseerd in het verzorgen van rijopleidingen. Bij Rijschool Yellow staat kwaliteit en professionaliteit altijd hoog in het vaandel. Wij leiden mensen op volgens onze effectieve lesmethodes en we maken gebruik van de modernste middelen, waardoor kandidaten vlot de rijopleiding doorlopen en snel slagen voor het praktijkexamen.

Betrokken

Door onze persoonlijke betrokkenheid bij jouw rijopleiding en onze dynamische opzet, zijn we in staat om jou op een vlotte wijze een volwaardige bezitter van het Nederlands rijbewijs te maken. We sturen onze cursisten zelfverzekerd en besluitvaardig de weg op als goede verkeersdeelnemers.

Scooter kleding

Uiteraard is het verplicht om tijdens het bromfietspraktijkexamen een goedgekeurde bromfietshelm te dragen. Verder word je geadviseerd om tijdens het rijden goede kleding te dragen. Denk daarbij aan:

 • Handschoenen die je handen en polsen goed bedekken;
 • Stevige schoenen met een platte en stroeve zool. Slippers, sandalen of hakken zijn niet geschikt;
 • Jas en broek die de armen en benen bedekken en je beschermen bij een eventueel ongeval of tegen aanraking met de hete uitlaat van de bromfiets.

Je kleding moet je ook goed beschermen tegen de weersomstandigheden. Cursisten van Rijschool Yellow kunnen tijdens de praktijkopleiding gebruik maken van een helm, handschoenen en regenkleding van de rijschool.

Bewaren

Bewaren

BOVAG erkenning

De BOVAG-erkenning van Rijschool Yellow is een extra zekerheid dat jouw rijopleiding aan je verwachtingen zal voldoen. BOVAG garandeert zekerheid en betrouwbaarheid. Rijscholen die bij BOVAG zijn aangesloten moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en de BOVAG-gedragscode. Of het nu gaat om deskundige instructeurs, goed onderhouden lesauto’s, inzicht in je vorderingen en natuurlijk een goed slagingspercentage; Rijschool Yellow biedt het allemaal.

bovag

Bewaren

Bewaren