In 1 dag je theorie of praktijk voor het scooter rijbewijs halen bij Yellow Rijschool Breda

Wil jij je scooterrijbewijs (bromfietsrijbewijs) halen en ben je op zoek naar een rijschool voor scooterrijlessen? Haal dan ook in 1 dag je theorie of praktijk bij onze scooterrijschool in Breda! Bij Rijschool Yellow ben je verzekerd van een goede, snelle en voordelige rijopleiding.

Je scooter rijbewijs halen - Hoe doe je dat?

Voor het halen van je bromfietsrijbewijs heb je een theoriecertificaat nodig en moet je slagen voor het praktijkexamen bij het CBR, hoe dat precies werkt leggen we je graag uit!

Theorie

Wil je graag je scooterrijbewijs halen? Dan moet je eerst theorie-examen doen bij het CBR. Dit mag vanaf 15,5 jaar. Tijdens het theorie-examen laat je zien dat je de verkeersregels kent en verkeersinzicht hebt door vragen te beantwoorden op een computer.

Het is belangrijk dat je goed oefent voor dit examen. Rijschool Yellow biedt een klassikale theoriecursus en een online leeromgeving aan om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Als je bent geslaagd voor het theorie-examen, mag je vanaf je zestiende scooterrijlessen volgen om te oefenen voor het praktijkexamen.

Praktijk

Tijdens de scooterrijlessen leer je hoe je de theorie toe kunt passen in de praktijk, ook leer je hoe de bromfiets werkt en hoe je hem moet besturen.

Samen met een gediplomeerd instructeur ga je de openbare weg op. Jij rijdt hierbij zelf, de instructeur volgt je op zijn eigen scooter en bereidt je zo voor op het praktijkexamen dat later op de dag plaats zal vinden.

Wil je de bromfietsopleiding op een andere manier volgen of is er maatwerk gewenst? Ook daarvoor ben je bij Rijschool Yellow aan het juiste adres. Wij stellen graag in overleg een individueel traject voor je op dat past bij jouw persoonlijke situatie.

Examen ‍

Het CBR verzorgt in Nederland de rijexamens. De letters CBR staan voor Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

De examenrit duurt ongeveer 25 minuten. Je rijdt op aanwijzingen van de examinator. Die rijdt op zijn eigen bromfiets achter je aan. Tijdens het examen beoordeelt de examinator of je goed in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent. Als je geslaagd bent mag je een rijbewijs aanvragen bij de gemeente!

Je scooter rijbewijs halen - Het kan al in 1 dag!

Met een dagopleiding van Rijschool Yellow kan jij al in één dag je theorie of praktijk halen! Bij de lespakketten vinden de lessen en het examen namelijk op dezelfde dag plaats.

Scooter theorie in 1 dag!

Dagopleiding scootertheorie

  • Digitale theoriecursus
  • Online theorielink
  • Theorie examen CBR

Scooter praktijk in 1 dag!

Dagopleiding scooterpraktijk

  • Dagcursus praktijk
  • Praktijkexamen CBR

Compleet pakket

Combineren is voordeel pakken!

  • Diditale theoriecursus
  • Online theorielink
  • Theorie examen CBR
  • Dagopleiding praktijk
  • Praktijkexamen CBR

Nu met € 50,- korting!

Scooter, snorfiets, brommer, bromfiets, brommobiel, trike, quad of speed-pedelec

Welke voertuigen vallen nu onder het AM-rijbewijs?

Je hebt een bromfietsrijbewijs (AM) nodig om op een bromfiets, speed-pedelec, snorfiets of bromscooter te mogen rijden.

Je hebt ook een speciaal examen voor enkel het rijden in een brommobiel, een vierwielige bromfiets (quad) en een driewielige bromfiets (trike). Op je AM-rijbewijs komt dan de code AM4 te staan (de 4 staat voor vierwieler).

Wat vinden onze cursisten van de rijopleiding voor het scooterrijbewijs

Martijn uit Tilburg
Heb mijn AM rijlessen hier gevolgd. Dagcursus met aansluitend examen. Was allemaal goed geregeld. Fijne instructeur en goede communicatie!
Martijn uit Tilburg
Kunnen we je helpen? 💬