Aanhanger rijbewijs BE halen bij Rijschool Yellow!

Je bent bij Rijschool Yellow aan het juiste adres voor een goede, snelle en voordelige opleiding voor het rijbewijs BE! Een goede rijopleiding voor de aanhanger is de basis voor een veilige toekomst op de weg.

Opleidingsmogelijkheden

Rijschool Yellow biedt verschillende mogelijkheden waarmee je het aanhangerrijbewijs al in één of twee dagen kan behalen.

We adviseren je om de tweedaagse opleiding te volgen, dit voelt minder intensief aan en je hebt bovendien meer tijd om de lesstof te verwerken. Zo ga je met meer focus en minder stress op voor het praktijkexamen, dit kan je uitslag ten goede komen. Mocht blijken dat het nodig is dan kan er bovendien nog een extra rijles worden ingepland. Dit is bij de eendaagse-opleiding, gezien de strakke planning, niet altijd mogelijk.

Doe je toch liever alles in één dag? Dat kan met de dagopleiding of de versnelde dagopleiding voor mensen met enige talent en/of ervaring. Alle lesuren worden dan op dezelfde dag en achter elkaar gereden, je kan zo nog op diezelfde dag je rijbewijs BE halen.

Vrijblijvende proefles


Een échte aanhangerrijles uitproberen voor je je definitief bij ons inschrijft? Dat kan!

€ 99,-

Aanmelden!

Verkorte
Opleiding BE

 • 3,5 uur rijles met aanhanger
 • Aansluitend praktijkexamen
 • Praktijkboek
 • 1 dagdeel met examen

Bekijk uitgebreide beschrijving

€ 529,-

Direct aanmelden!

Spoed
Opleiding BE

 • 5,5 uur rijles met aanhanger
 • Aansluitend praktijkexamen
 • Gegarandeerd binnen 6 weken op examen
 • Praktijkboek

Bekijk uitgebreide beschrijving

€ 729,-

Direct aanmelden!

Standaard
Dagopleiding BE

 • 6 uur rijles met aanhanger
 • Aansluitend praktijkexamen
 • Praktijkboek
 • 1 of 2 daagse opleiding

Bekijk uitgebreide beschrijving

€ 699,-

Direct aanmelden!

Inschrijfkosten
rijopleiding aanhangwagen

€ 0,-


Losse aanhangerrijles

€ 75,-


Los praktijkexamen

€ 290,-


Gezondheidsverklaring
Aanvragen en betalen bij het CBR

€ 44,50

Goed om te weten

Theorie nodig voor het aanhangerrijbewijs?

Je hoeft geen theorie te behalen voor het aanhangerrijbewijs BE. Wel worden er tijdens het praktijkexamen eerst wat vragen gesteld door de examinator. Deze gaan over de kentekenpapieren. Je hoeft hiervoor niets te leren, de antwoorden moet je namelijk opzoeken. Het belangrijkste is dat je kan onderbouwen hoe je aan het antwoord komt. Dit leer je tijdens de praktijklessen.

Minimale vereisten rijbewijs BE

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn en beschikken over een geldig autorijbewijs B om het aanhangerrijbewijs BE te kunnen behalen. Ook dien je een eigen verklaring af te geven omtrent je gezondheid.

Wanneer heb je een BE rijbewijs nodig?

Als de aanhanger inclusief laadvermogen meer weegt dan de ledige massa van het motorvoertuig en de maximum massa van de auto en aanhanger samen boven de 3500 kilo komt, dan heb je naast het rijbewijs B ook het rijbewijs BE nodig.
De ledige massa en maximum massa van jouw voertuig kun je opzoeken in het kentekenbewijs deel 1.

Vele gingen je voor, wat vinden zij?

Lisanne uit Breda
Ik heb een mega fijne ervaring gehad met mijn rijlessen bij Yellow. Goede duidelijke (en ook leuke) lessen hebben er voor gezorgd dat ik mijn rijbewijs in 1 keer heb kunnen halen en hier ben ik mega blij mee!
Lisanne uit Breda
Kunnen we je helpen? 💬